Apeluri Orizont Europa

EIT Food Innovation Open Call 2023

Apel închis
October 14, 2022

EIT Food a lansat Innovation Open Call 2023, apelul anual emblematic pentru propuneri de proiecte.

Acest apel anual pentru inovare este deschis consorțiilor din statele membre ale UE și țările asociate Orizont Europa, cu scopul de a selecta proiecte inovatoare care vor crea schimbări pozitive în sistemul alimentar prin introducerea de noi produse pe piață, introducerea de procese și servicii comerciale noi și îmbunătățite și atingerea țintelor:

1) Viață mai sănătoasă prin alimentație;

2) Sistem alimentar net zero;

3) Sistem alimentar complet transparent, corect și rezilient.

Grupul țintă este format din consorții de cel puțin trei organizații eligibile din cel puțin două țări eligibile diferite, care acoperă cel puțin două segmente ale „triunghiului cunoașterii”: mediul academic/educație; cercetare; afaceri/industrie. Nu este necesar să fii partener al EIT Food pentru a aplica pentru finanțare, dar, dacă organizațiile doresc să devină parteneri, acestea au acces la o sursă valoroasă de expertiză și potențiali colaboratori. EIT Food va oferi acces la comunitatea sa online pentru a ajuta la construirea consorțiului la primirea cererii.

EIT Food va finanța până la 70% din costurile totale eligibile ale activității, în timp ce consorțiul trebuie să cofinanțeze minimum 30% din costurile totale eligibile ale proiectului cu alte surse de finanțare decât finanțarea UE. Fiecare activitate propusă trebuie să includă un mecanism de rentabilitate financiară și este necesar un TRL 5 sau mai mult.

 Propunerile vor fi evaluate într-un proces în două etape, care necesită depunerea unei propuneri, în două părți: Partea A (informații de eligibilitate și rezumat) și Partea B (detalii complete ale propunerii). Din acest motiv, acest apel de propuneri oferă două termene limită de depunere: prima depunere pe 14 octombrie 2022 (12:00, CET); Al doilea termen limită de depunere este 13 aprilie 2023 (12:00, CET).

Pentru mai multe informații, consultați Ghidul sau contactați Call2023@eitfood.eu

De asemenea, EIT Food va găzdui două webinarii: primul în 5 septembrie 2022 (ora 11:00, CET), iar cel de-al doilea în data de 16 septembrie 2022 (ora 11:00, CET).

Spre apel (Funding and tenders)*
*Veti fi redirectionat spre portalul Orizont Europa al Comisiei Europene