Apeluri Orizont Europa

EIT HEI Initiative Call 3

Apel închis
February 28, 2023

EIT HEI Initiative lansează un nou apel de propuneri

Pentru prima dată, apelul este deschis atât organizațiilor noi, cât și partenerilor existenți din Apelul-pilot și al doilea apel de propuneri. Apelul va selecta până la 16 proiecte, care vor primi maximum 750 000 EUR, cu până la 350 000 EUR pentru Faza 1 (mai-decembrie 2023) și până la 400 000 EUR pentru Faza 2 (ianuarie-iulie 2024).

Consorțiile selectate ar trebui să arate cum vor construi capacitatea de inovare prin integrarea activităților de stimulare a talentelor deep tech. De asemenea, trebuie să demonstreze modul în care aplicațiile lor se aliniază cu inițiativa Deep Tech Talent și contribuie la inovarea profundă în tehnologie.

Scopul inițiativei Deep Tech Talent este de a forma cel puțin 1 milion de talente deep tech până în 2025 prin programe paneuropene de dezvoltare a talentelor și a competențelor. Acest lucru va extinde forța de muncă a Europei și va extinde operațiunile companiilor cu o creștere mare care lucrează în domeniile tehnologice profunde, cum ar fi materiale avansate și producție, inteligență artificială, biotehnologie, blockchain, robotică, tehnologie aerospațială, fotonică, electronică, calcul cuantic, energie durabilă și tehnologii curate.

Toate organizațiile din proiectele selectate din acest apel vor depune o expresie oficială de interes pentru a se alătura inițiativei Deep Tech Talent Pledge, având în vedere alinierea strânsă a celui de-al treilea apel al EIT HEI Initiative și obiectivele Inițiativei Deep Tech Talent.

Câteva exemple de activități de deep tech includ:

–      integrarea domeniilor tehnologice profunde în curricula cursurilor;

–      sprijinirea start-up-urilor și spin-off-urilor deep tech;

–      facilitarea inovațiilor tehnologice profunde care ajung pe piață.

Majoritatea fondurilor disponibile vor fi acordate organizațiilor care nu sunt parteneri ale unei Comunități de cunoaștere și inovare (KIC) EIT la începutul lansării celui de-al treilea apel. Pentru orice organizație care participă la un proiect de fază 1 sau 2, toate activitățile lor finanțate de apelul 3 trebuie să fie concentrate exclusiv pe deep-tech.

Sistemul de depunere se va deschide pe 17 noiembrie 2022.

Vizitați site-ul web al EIT HEI Initiative pentru a afla mai multe despre cel de-al treilea apel, inclusiv termenele limită și criteriile de eligibilitate.

Sesiuni de informare pentru solicitanți

Inițiativa organizează o serie de sesiuni de informare online pentru a prezenta apelul de propuneri mai detaliat și pentru a răspunde la întrebările solicitanților.Conținutul specific, link-urile de înregistrare și datele pentru sesiunile de informare sunt enumerate mai jos:

–     Call general overview: 17 November 2022, 11:00-12:15 CET (register by 16 November, 13:00 CET)

–     Quality expectations and the deeptech focus: 5 December 2022, 15:00-16:30 CET (register by 2December, 13:00 CET)

–     Open question-and-answer session: 10 January 2023, 15:00-16:00 CET (register by 9 January 2023,13:00 CET)

–     Open question-and-answer session: 7February 2023, 11:00-12:00 CET (register by 6 February, 13:00CET)

 

Spre apel (Funding and tenders)*
*Veti fi redirectionat spre portalul Orizont Europa al Comisiei Europene