RESURSE NCP@UEFISCDI

Gender dimension in R&I activities in Horizon Europe proposals

Considerarea dimensiunii de gen în activitățile de cercetare - inovare ale proiectului este criteriu de evaluare. Aceasta trebuie menționată în Part B a propunerii de proiect, în secțiunea 1-Excelență, mai precis în partea de metodologie.

Propunerea de proiect trebuie să ia în considerare dimensiunea de sex/gen în activitățile propriu-zise de cercetare - inovare. Dacă această dimensiune nu este relevantă pentru tematica propunerii de proiect, trebuie explicat foarte clar de ce se întâmplă acest lucru.

Menționăm că luarea în considerare a dimensiunii de sex/gen în activitățile de cercetare-inovare ale proiectului este cu totul altceva decât numărul de femei și bărbați în echipa de proiect. Acest din urmă lucru este considerat în Part A (echipa de proiect) și este criteriu de departajare în Orizont Europa.

Unitatea NCP@UEFISCDI a elaborat un material-suport pentru considerarea dimensiunii de sex/gen în activități de cercetare-inovare în propunerile de proiect, în dorința de a clarifica puțin acest aspect și de a fi de un mic ajutor în procesul de pregătire a propunerilor.

Accesare resursă